Bratovština proslavila svoj 15. rođendan

OBILJEŽAVANJE 15. GODIŠNJICE BRATOVŠTINE SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA GORICA-SOVIĆI

 

Ove 2014. godine Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika obilježava svoj 15. rođendan. Osnovali su je mladi župljani župe Gorica-Sovići 1999. godine. Od tada do danas mnogo je Bratovština učinila na kulturnom, duhovnom, glazbenom, humanitarnom i inom polju hrvatske uljudbe našega podnebesja.
S njezinim rođendanom obilježavanje je i 10. godišnjice klape Bratovština. Kao i sve svoje obljetnice do sada, tako i ovaj 15. Bratovštine i 10. klape, Bratovština čini tijekom cijele godine i radno, organizirajući raznovrsna događanja!
Prvi događaj počinje već na početku ove korizme, i to radnom akcijom na Zavali i u Pratrovoj ogradi; čišćenjem i uređenjem novoizgrađenih postaja Puta križa uza Zavalu i sadnjom maslina u masliniku u Pratrovoj ogradi. Ova radna akcija je u subotu 8. ožujka 2014. godine s početkom u 9 sati u Gorici.
Poslije toga slijedi bogat korizmeni program petkom, satkan je od Korizmenih tribina. Prvu tribinu drži msgr. dr. Ratko Perić, biskup u petak 14. ožujka 2014. u 19 sati u Staroj kapeli u Gorici. Bit će tu još tribina, molitvenih susreta, predstavljanja knjiga i koncerata o kojima ćemo javnost pravovremeno obavijestiti. Kulturno ljeto u župi Gorica–Sovići i ove godine bit će kao popratan sadržaj uz slavljenje svetaca sv. Petra i Pavla, sv. Ilije kao zaštitnika u područnim crkvama ove župe, i patrona župe Gorica-Sovići sv. Stjepana Prvomučenika.
Vrhunac proslave 15. godišnjice Bratovštine bit će za njezin rođendan početkom mjeseca prosinca 2014. godine s bogatim i sadržajnim programom.
Osim ovih programa Bratovština će nastaviti i s humanitarnim radom obilaskom starih i nemoćnih žitelja u svojoj župi i općini Grude, te kroz sudjelovanje klape na humanitarnim koncertima, i već ustaljenom korizmenom humanitarnom akcijom za djecu u Majčinu Selu u Međugorju!
Bratovština poziva i sve ljude, i muške i ženske, starije od 18 godina, koji žele pristupiti ovoj hrvatskoj katoličkoj udruzi, da se jave u župni ured Gorica-Sovići ili članicama i članovima Bratovštine, ili neka dođu na redovne sastanke Bratovštine koji su svakog petka u prostorijama Bratovštine, u Staroj kapeli u Gorici u 20.30 sati. Bratovština se raduje svakom novom članu i dobronamjernim ljudima. Otvoreni za nove susrete, srdačno sve pozdravljamo i zazivamo Božji blagoslov! MIR I DOBRO!

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

 

Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster