Obilježena 19. obljetnica osnutka HR-HB

U povodu obilježavanja 19. obljetnice osnutka Hrvatske Republike Herceg Bosne u crkvi Stjepana Prvomučenika u Gorici služena je sveta misa za Prvog predsjednika HR Herceg Bosne magistra Mate Bobana i za sve poginule i umrle hrvatske rodoljube.


Misno slavlje je predvodio fra Nikola Spužević kapelan u župi Gorica-Sovići. Nakon mise izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu Prvog predsjednika HR Herceg Bosne magistra Mate Bobana.


Evocirajući uspomene i sjećanje na dane ponosa i slave osnivanja HR Herceg Bosne prije 19 godina prof. Jozo Marić bivši ministar obrazovanja HR Herceg-Bosne u svom obraćanju nazočnima zapitao se „gdje su naši arhivi, muzeji i kazališta, ali nisu za sve krivi neki drugi i mi smo krivi“ rekao je prof. Marić i nastavio „stoga se moramo vratiti izvornim načelima Hrvatske zajednice i Hrvatske Republike Herceg Bosne i na izborima koji su pred nama izabrati najbolje“. U poslijepodnevnim satima ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Rondou u Mostaru u povodu obilježavanja 19. obljetnice od osnutka Hrvatske Republike Herceg Bosne položen je vijenac i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske rodoljube.

(text i slike preuzeti sa www.grude-online.info)


Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster