Sve za HRvatsku HRvatsku nizašto!

Osvrt na dio iz teksta Matije Babića I portala index.hr,

Index nikada nije, niti hoće, promicati ikakav vid rasizma. Stanovnike BiH poštujemo i naravno da ih smatramo jednako vrijednima. No u isto vrijeme njihove glasove na hrvatskim izborima smatramo bezvrijednima. Stanovnici BiH imaju svoju državu, kojoj plaćaju porez, neka u njoj i glasaju. A našu državu, kojoj mi plaćamo porez, neka ostave nama.
Index je neosporno neovisan portal, ali se nikada nismo deklarirali kao "nepristran" medij. Dapače, smatramo kako je u važnim trenucima i po važnim pitanjima, kukavički ne zauzeti stajalište.
Index je itekako pristran, i time se ponosimo. Index je na strani pravde, poštenja i civiliziranosti, a protiv nepoštenja i čobanluka.

Kao što I sami vidite, navedeni portal nas Hrvate iz BiH smatra bezvrijednima I žele nam ukinuti I ono malo dostojanstva kojeg imamo prema matičnoj nam državi Hrvatskoj.
Nazivaju nas seljacima i čobanima, prozivaju nepoštenjacima, poistovjećuju s kriminalcima…. Što još možemo očekivati!
Do kad braćo da trpimo ovakva omalovažavanja, do kad da se osjećamo manje vrijednim narodom, do kad smo nacija drugog reda.
Pada mi na pamet mišljenje da li mi Hrvati iz BiH imamo uopće državu, u BiH smo manjina i nemamo ravnopravnost - ovo malo pomalo postaje Bošnjačka država a Hrvatska nam svakim danom sve više i češće okreće leđa pa se pitam, u domovinskom ratu – Za koga smo se mi to borili?.
Zar nije žalosno da jedan Hrvatski portal kao index.hr poziva nas Hrvate iz BiH da se odreknemo Republike Hrvatske – e ,e draga naša braćo Hrvati iz Hrvatske, NEĆEMO NITI SE MOŽEMO ODREĆI DIJELA SEBE!
Kad nas navedeni portal direktno proziva, možemo i mi postaviti pitanje zašto se Republika Hrvatska ne odrekne trećeg mjesta na svjetskom nogometnom prvenstvu – zar i tu nisu sudjelovali Hrvati iz BiH, velikih pobjeda Marina Čilića – da li je on možda zagorac?, toliko medalja rukometne reprezentacije (Denis Buntić, Mirko Alilović) , Davis cup – Zar je Ivan Ljubičić Hrvat – ne on je Bosanac i mnoge druge koje svojatate i hvalite se njima kao Hrvatima, da oni su Hrvati ali iz BIH!!!
Jedino u čemu se slažemo da je u „važnim trenucima i po važnim pitanjima, kukavički ne zauzeti stajalište“ mi Hrvati, Hercegovci i Bosanci  imamo svoj stav i uvijek se toga držimo „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto“ dobro zapamtite ovo jer to je naše stajalište ma šta god Vi mislili o tome.

Gorica-online

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster