Goričani i Sovićani pokorili Hrvatsku

Maturanti Imotske gimnazije dr. Mate Ujević iz prirodoslovno matematičkog odjeljenja, Vlatko Galić, Josip Mikulić i Marko Šimić donijeli su nekoliko titula svojoj školi. Oni su iz istog 4 c razreda i na Državnoj maturi osvojili su maksimalan broj bodova.
U razredu ih ima samo 25 pa su njih trojica osvojivši prva tri mjesta u matematici, fizici i informatici, donijeli svojoj školi titulu najbolje u Hrvatskoj u polaganju državne mature. Zanimljivo je da su sva trojica učenika iz Hercegovine (Župa Gorica-Sovići).
Vlatko Galić čiji je mentor prof. Ante Trutin od ukupnog broja učenika na  državnoj maturi u Hrvatskoj, a njih je bilo iz matematike 9 626 , za svoj ispit osvojio je maksimalan broj bodova. U informatici, Josip Mikulić je također najbolji od 2945 upisanih učenika koji su položili državnu maturu. Njegov mentor je prof. Nikola Pavić. Josip Mikulić je i u fizici prvi, zajedno sa kolegom Markom Šimićem. Od 9396 učenika njih dvojica osvojili su maksimalan broj bodova. Njihov mentor je prof. Željko Galić.
Za te učenike mogu reći samo riječi hvale. Pedantni,odgovorni,radišni i veliki znalci,pa po meni i nije neko veliko čudo da su tako prošli na državnoj maturi. Mene raduje i činjenica  da je upravo njihovom zaslugom naša mala Gimnazija prva u Hrvatskoj. Zamislite neke velike gimnazije po broju učenika u Zagrebu,Splitu ili Rijeci. A njih je samo 25 u istom razredu i imaju tri prvaka. Svaka im čast, riječi su ravnatelja Gimnazije i njihovog profesora iz matematike Ante Trutina koji im je za njihov uspjeh poklonio svakom po jedno prijenosno računalo.
I mentori Josipa Mikulića i Marka Šimića, profesori Željko Galić i Nikola Pavić, također su puni hvale za svoje učenike.
Sva trojica upisali smo računarstvo u Zagrebu. To nam dobro ide, imamo dobre temelje koje smo stekli u našoj Gimnaziji a imali smo i dobre profesore. Nadamo se da ćemo opravdati  povjerenje ne samo naših roditelja nego i naših nastavnika, završiti studij pa kud koji. Nije neizvedivo da se danas-sutra bavimo i nekim znanstvenim radom, tko zna, budućnost je pred nama, vrlo ozbiljno razmišljaju Vlatko, Josip i Marko.

Uvijek uz Vas gorica-online.

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster