Gorički vatrogasci dobili odlikovanje

Pripadnici struktura zaštite i spašavanja u Federaciji BiH su na prigodan način obilježili Dan Civilne zaštite (CZ) Federacije BiH - 1.ožujak, dan kada se slavi i Međunarodni dan CZ-a, a koji je ujedno i Dan CZ-a Bosne i Hercegovine.
 
Tim povodom, u Sarajevu je u prostorijama Federalne uprave CZ-a (FUCZ) upriličena svečana sjednica Federalnog štaba CZ-a na kojoj su kolektivima i pojedincima, koji su se u 2013. godini istaknuli nesebičnim angažmanom u sklopu sistema zaštite i spašavanja, uručena priznanja i nagrade Civilne zaštite.

Obraćajući se sudionicima svečanosti, dopremijer i zapovjednik Federalnog štaba CZ-a Jerko Ivanković Lijanović, istaknuo je neophodnost daljnjeg planskog angažmana na unapređenju i jačanju materijalnih i kadrovskih kapaciteta u sektoru zaštite i spašavanja, naročito kada se radi o jedinicama CZ-a na lokalnoj razini.


Svečanost je bila prilika za dodjelu priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima koji su doprinijeli unapređenju sistema CZ-a, ili se istaknuli ličnim primjerom.

PIsmenu pohvalu za uloženi rad,zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća je dobilo i naše DVD Gorica.
Zahvalnicu je dobio zapovjednik DVD Gorica gospodin Darko Paradžik-Brajo koji je najzaslužniji za razvoj i postojanje ovoga društva.

 

 

Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster