Obred primanja i obećanja u Frami Gorica-Sovići

U nedjelju 17. ožujka u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u župi Gorica – Sovići održana je svečanost primanja novih framaša u Framu, obnove obećanja i najsvečaniji dio, framaši i framašice koji su prvi put dali obećanja da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje i slijediti put sv. Franje. 

Na početku svete mise, duhovni asistent Frame Gorica – Sovići, fra Nikola Spužević pozdravio je sve prisutne i zahvalio se svim framašima i njihovim asistentima na dolasku, a posebno glazbenoj sekciji Frame Humac, koja je svojim odličnim pjevanjem i sviranjem uistinu uljepšala cijelu prigodu. Svečanu svetu misu predvodio je fra Josip Vlašić, uz koncelebraciju nekoliko svećenika.
Ne osvrćimo se nazad, već da, vođeni Božjom milosti, slijedimo Kristov put. Sloboda, opraštanje i ljubav! Da bi mi bili oslobođeni od naših grijeha, moramo osloboditi druge, tj. oprostiti im, ko što to molimo u Očenašu, „otpusti nama duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim…“ – istaknuo je u svojoj propovijedi fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a.
U bratstvo Frame primljeno je 14 novih članova, 12 framaša je obnovila svoja obećanja, a sedam framaša je dalo prva obećanja. Osim domaćina, tu si bile još i Frame iz: Ružića, Drinovaca, Posušja, Humca i Širokog Brijega. Nakon mise i obreda, druženje je nastavljeno uz zakusku u staroj župnoj kući.

 


Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster