Počele korizmene tribine 2014

U ORGANIZACIJI BRATOVŠTINE POČELE KORIZMENE TRIBINE
U ŽUPI GORICA-SOVIĆI

 

Prva u nizu Korizmenih tribina, koje se održavaju u župi Gorica-Sovići već više od 8 godina, u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika bila je u predavanju msgr. dr. Ratka Perića, biskupa u petak, 14. ožujka 2014. u 19 sati u Staroj crkvi u Gorici. Na početku su oca biskupa pozdravili i zaželjeli mu dobrodošlicu župnik fra Stipe Marković i predsjednik Bratovštine Mile Pejić.
Biskup dr. Ratko Perić govorio je o đakonu i prvom mučeniku Katoličke crkve svetom Stjepanu, koji je zaštitnik župe Gorica-Sovići i kojega je Bratovština uzela za svoga uzora i zaštitnika. Tema je nosila naslov: Suvremene poruke svjedočanstvo Prvomučenika Stjepana.
Biskup je istakao kako je sv. Stjepan uzor svakom čovjeku, posebno onima koji su poput Bratovštine, poslužitelji (đakoni) u raznim vidovima života. Istakao je vrijednosti koje su krasile sv. Stjepana i koje bi trebale krasiti svakoga pravog čovjeka katolika a to su, da u životu treba biti dobar i pošten čovjek, pravi katolik vjernik i živjeti uzornim životom na svom radnom mjestu i u svojoj obitelji.
Biskup Ratko je također kazao kako je Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići uzorna i ispravna udruga te da je i zbog toga došao ohrabriti njene članove!
Na kraju je biskup svakoj obitelji od nazočnih na ovoj tribini darovao po jednu svoju knjigu s naslovom: Znamenita imena iz apostolskih vremena.
Iduća tribina je u sljedeći petak, 21. ožujka 2014. u Staroj kapeli u Gorici u 20 sati, na kojoj će predavanje održati fra Stipe Marković župnik na temu: Pokornička dimenzija bratovština.

 

Vaša Bratovština

Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster