USKRS S MATICOM HRVATSKOM - Završetak manifestacije

NA ZAVRŠETKU KULTURNE MANIFESTACIJE USKRS S MATICOM HRVATSKOM DOBITNICI ZA LITERARNE URATKE I GORIČANI…

Svečanom Akademijom u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama u četvrtak, 28. svibnja 2009. godine, završila je kulturna manifestacija Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama koja je trajala više od mjesec dana. Na svečanoj Akademiji su dodijeljene nagrade učenicima osnovnih i Srednje škole s područja općine Grude, i to za najbolja literarna i likovna ostvarenja. Za likovne radove iz osnovnih škola nagrađeni su slijedeći učenici: Antonio Lukenda 8b, Josip Mijatović 6b, Boris Rogić 6a. Iz Srednje škole za likovne radove su dobili nagrade: Jure Pešorda IIIb i Ivan Matić IId.

                                  
Nagrade za literarne uratke za osnovne škole zasluženo su dobili slijedeći učenici: Klara Boban 8b, Katarina Jurić 7a, Martin Grubišić 6a, Marijana Bušić 6b, Jerko Galić 5a, Josipa Boban 5a, Andrea Biško 5a. Iz Srednje škole su nagrade dobili učenici: Paula Pejić IIa, Marijana Biško IIb.
  Za ovu prigodu je Plaketu Matice hrvatske Grude izradila   akademska slikarica, novoizabrana tajnica Matice   hrvatske-Ogranak Grude, mr. Andrijana   Mlinarević-  Cvetković. Djeca su također dobila i po četiri   knjige koje su izašle u nakladi MH Grude.  
  Prigodnim govorom učenicima   i njihovim profesoricama i profesorima zahvalio je   predsjednik Ogranka Matice hrvatske Grude prof. mr. Mario Bušić kazavši da ovo što rade učenici ima smisla, te da danas više nego ikada treba i čitati i pisati i učiti i slušati, pa će svima život biti ljepši i bolji u svim segmentima.
Plakete i darove učenicima su podijelili prof. Srećko   Mikulić, pomoćnik Načelnika općine Grude za društvene   djelatnosti i prof. mr. Andrijana Mlinarević-Cvetković.   
Plaketa je dodijeljena i Osnovnoj glazbenoj školi Grude za   izniman doprinos na kulturnom polju u općini Grude.

  

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster