Obred primanja i obećanja u Frami Gorica-Sovići

U nedjelju 11. ožujka 2012. godine u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u župi Gorica - Sovići održana je svečanost primanja novih framaša u Franjevačku mladež, obnove obećanja i najsvečaniji dio, framaši i framašice koji su prvi put dali obećanja da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje i slijediti put sv. Franje.
Prije početka misnog slavlja framaši iz Gorice – Sovića izveli su priredbu „Ja sam uskrsnuo“ koju je napisao fra Ante Marić. Igrokaz nas je podsjetio, da koliki god „križ“ koji nosimo kroz život bio velik, da ga s lakoćom možemo nositi uz vjeru u našega Isusa Krista, Katoličku crkvu i uz svoje bližnje, i da nas ništa ne može pokolebati na tom putu.
Svečano misno slavlje predvodio je fra Josip Vlašić, regionalni duhovni asistent Frame i FSR-a. Na početku misnog slavlja duhovni asistent Frame Gorica - Sovići, fra Nikola Spužević se zahvalio svim framašima i njihovim duhovnim asistentima na dolasku, a posebno Frami Ružići koja je svojim pjevanjem i sviranjem uistinu uljepšala cijelu prigodu.
U bratstvo Frame Gorica - Sovići primljeno je 14 novih članova, 9 framaša je obnovilo obećanja na godinu dana, a 10 ih je dalo prva obećanja.
Osim domaćina, Frame Gorica - Sovići, Frame iz Ružića, tu su bile još i Frame iz Posušja, Posuškog Gradca, Širokog Brijega, Kočerina, Klobuka, Humca, Čerina i Drinovaca.
Nakon mise i obreda druženje je nastavljeno uz zakusku u staroj župnoj kući.

 


Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster