Božićni sajam u OŠ fra Stipana Vrljića Sovići Gorica

BOŽIĆNI SAJAM U OSNOVNOJ ŠKOLI U SOVIĆIMA

Učenice i učenici Osnovne škole fra Stipna Vrljića u Sovićima, na čelu sa svojim vrijednim učiteljicama, uradile su mnoge lijepe ukrase i dekore s Božićnim motivima za prodaju. Od prodaje su namjeravali kupiti knjige za svoju školsku knjižnicu. Božićni sajam, kako su ga sami nazvali, zbio se u nedjelju 15. prosinca 2013. od 15 do 17 sati. Otvoren je prigodnim govorom Ravnatelja OŠ Sovići Ante Krstanovića koji je u svojemu govoru pozdravio sve nazočne naglasivši kako Osnovna škola u Sovićima ove godine slavi 160. Godišnjicu svoga postojanja. Ravnatelj Krstanović je kazao: Tijekom godina je izvela generacije djece koji su bili ili jesu veoma uspješni u svojim zvanjima. Tako imamo izvrsnih obrtnika, gospodarstvenika, učitelja, profesora, fratara, liječnika, ekonomista, pravnika, magistara, doktora, ministara… Prema zapisima iz ljetopisa u školi je najviše učenika bilo školske 1971./72. godine 750. Od te godine brojno stanje učenika, nažalost, opada. Ove godine škola broji 313 učenika. Nadamo se da će i u ovim generacijama biti velik broj onih koji će postići kvalitetno obrazovanje u budućem životu i biti među prvima u izabranim zvanjima. Da bismo to ostvarili, odlučili smo potaknuti ih da svojim radom pomognu obnovi naše školske knjižnice, koja je dosta osiromašena, u kupnji novih knjiga. Rezultati njihovog rada su izloženi ovdje na stolovima, u njih je utkana sva dječja maštovitost, strpljenje i rad. Ovim je prigodnim riječima ravnatelj Ante Krstanović otvorio ovaj sajam.
Božićnomu su sajmu u Osnovnoj školi u Sovićima, osim učiteljica, roditelja i mještana Gorice i Sovića i šire koji su podržali svoju djecu u njihovoj namjeri, nazočili i ministrica obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije ZH Helena Lončar i Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. Ministrica Lončar je kratko govorila pozdravivši ove namjere i djelo Osnovne škole u Sovićima kao pozitivan primjer svim drugim školama.
Ovo je prekrasno, kako su samo naša djeca maštovita - čulo se u razgovorima na sajmu!
Na zadovoljstvo sviju prisutnih, kako organizatora tako i posjetitelja, sajam je prošao u dobrom ozračju, u svima sa željom da ovakvih lijepih događaja bude što više.

Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići

P. s. – Fotografije možete preuzeti s Facebooka Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići-Gorica

 

Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster