Proslava sv.Stjepana i memorijalni turnir u
bućanju prof. Frano Bušić

Ovih dana je bili svečano u Gorici pa tako I u cijeloj župi počevši od raznih tribina, izložbi slika, klapskih pjesmi i mise trodnevnice….
Kao i svake godine obilježava se dan zaštitnika župe Sv. Stjepana Prvomučenika. Program je počeo 1. memorijalnim turnirom u bućanju kod Braje "prof. Frano Bušić", zatim paljenjem svitnjaka na Zavali i svečanim misnim slavljem u Šamatorju.
Na prvom memorijalnom turniru u bućanju prof. Frano Bušić sudjelovalo je 8 ekipa a najbolji od svih su bili Denis Kapular, Ivica Galić  - Srki i Ivan Galić- Puki.
Sve ovo je u spomen našem dragom, velikom i nikad zaboravljenom Frani Grejiću koji je iznad svega volio svoju Goricu, buće i Stipanjdan.
Na sam dan proslave, procesija u kojoj sudjeluju vjernici s kipom sv. Stjepana prošla je kroz groblje do kapelice a svečano misno slavlje predvodio je fra Ante Marić (naš bivši župnik).
Nastavak druženja mještana i gostiju koji su pristigli iz raznih krajeva nastavio se do kasno u noć u ugostiteljskim objektima uz "iće i piće"
Više vam donosimo kroz slike.
Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster