Vatrogasci iz Schwabenheima ponovno u posjetu Gorici

Kao što smo i napomenuli  prije godinu dana, ovoj priči nema kraja….
Ponovno su punih ruku Goricu i goričke Vatrogasce posjetili prijatelji iz Njemačke i to sa novim vatrogasnim vozilom i popratnim sadržajem.
Kako je lani i najavljeno, da sa ponovnim posjetom Gorici stiže i novo vozilo, evo isto se i ostvarilo (slike dolje) i ne samo to već i cijeli popratni sadržaj koji ide uz jedno ovakvo vozilo te je sad DVD Gorica postalo jedno respektabilno dobrovoljno vatrogasno društvo na ovim našim krajevima.
Nadamo se da će ovo zalaganje mještana Gorice a naročito predsjednika DVD Darke Paradžika – Braje prepoznati rukovodeće strukture Općinske a i Županijske vlasti.
Njemačkim prijateljima, kako ih znamo nazivati, goričani su osigurali ugodan boravak uz svakodnevni program obilaska Lijepe naše Hercegovine kao i kušanje njenih delicija.
Centralni dan se održao u srijedu u Galića bristu (brdo iznad Gorice) gdje se ispred cca 100 posjetitelja održala vatrogasna vježba te cjelodnevno druženje njemačkih prijatelja sa goričanima i gostima DVD Gorica.
U večeri prije odlaska (četvrtak), uz druženje i podjelu darova prijateljima iz Njemačke, Braji je dodijeljen i službeno POZIV za posjet Njemačkoj, njihovom vatrogasnom društvu i njihovoj pokrajini u 6 mjesecu 2013. godine.
Sve ovo ne bi ni bilo da nije njih, i to: Brajo, Dživo, Tijo, Marijo, Jozo, Damir, Ćelo, Iko, Ivica i svi ostali koji su doprinijeli ostvarenju ove lijepe priče.
Hvala svim sponzorima koji su potpomogli DVD Goricu da financijski zaokruži cijelu priču a naročito Goričanima u Njemačkoj i drugim zemljama dijaspore koji su pomogli financijski za vozilo!
Na kraju svega, što reći već Hvala im još jednom na dolasku, na pomoći koju su nam pružili a najviše im hvala na prijateljstvu!
Teško je ovako druženje i opisati, zato jedna slike govori više nego tisuću riječi.
I da još jednom ponovimo: Ovoj priči sigurno još zadugo nema kraja…

 


Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster