Miještani župe Gorica-Sovići bez vode

“Biti bez vode u 21. stoljeću i na ovakvim žegama, kome se to još može dogoditi, osim nama”, očajni su mještani Gorice i Sovića u grudskoj općini koji skoro mjesec dana nemaju pitke vode na svojim slavinama. Unatoč tomu, računi za vodu, koji u prosjeku iznose i    oko 40 maraka, redovito im pristižu.
“Imam četveročlanu obitelj. Žena mi rublje pere na ruke. Pa tko to još radi”, pita se Duško Juroša koji ističe kako se problemi s vodom pojavljuju već dugi niz godina, a nitko se do sada nije udostojao riješiti ih.
Boje se trovanja

“Ja nazovem Komunalno da se raspitam, a oni mi kažu da će tako biti do daljnjeg. Pa kako oni misle da mi preživimo? Žege i sparine su iz dana u dan, a ljeto je tek počelo, što li nas tek čeka? Na izmaku smo snaga i imamo dojam da smo zaboravljeni i građani drugog reda, pomozite nam makar vi novinari”, u jednom dahu je izgovorio Juroša koji, kako nadalje tvrdi, svakodnevno odlaze na obližnji izvor, hvataju vodu u kante i na taj se način opskrbljuju vodom.
“Bojimo se jer voda nije ispitana. Tko zna kakve se sve bakterije mogu kriti u njoj. Još nam samo treba da se potrujemo”, kaže Juroša. Pojedini mještani snalaze se na način da koriste vodu iz svojih čatrnja, dok pojedinci cisternama dovoze vodu, pa se pitaju što im treba da se izlažu dodatnim troškovima kad već plaćaju gradsku vodu.
Nije im jasno, tvrde, kako to da se godinama ovaj problem, koji je najizraženiji na rubnim dijelovima općine Grude, ne može riješiti, a, kažu, njih nitko ne pita kako im je bez vode.
Kako bi riješili ovaj problem, mještani Gorice su se sastali i s direktorom Javnog komunalnog poduzeća Grude Jerkom Vlašićem koji im je obećao kako će pokušati problem riješiti u što kraćem mogućem roku. Međutim, od tog sastanka stvari se nisu pomakle s mrtve točke.

Redukcije

Vlašić se jučer nije javljao na naše pozive, međutim u svojim izjavama nedavno pojasnio je kako se prije 20-ak dana pokvarila pumpa te je ista na servisu, dok je nova koja je bila postavljena u zadnjih nekoliko dana imala tvorničku grešku na kabelima te se i ona odvozi na servisiranje. U razgovoru s njegovim zamjenikom Blagom Brkićem doznajemo kako je riječ o redukcijama vode koje su zapravo bile jedino rješenje do postavljanja nove pumpe.
DL 


Uvijek uz Vas,
gorica-online.com

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster